LUUK BODE

LUUK BODE

SAMSUNG CSC

Luuk Bode | Ruimtelijk werk

Luuk Bode woont en werkt in Rotterdam. Hij maakt schilderijen, tekeningen, muurschilderingen en ruimtelijk werk. Zijn werk wordt beïnvloed door de grootstedelijke omgeving: hoekige skylines, wegmarkeringen & street art.
Bode is afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam als illustrator, en als zodanig werkte hij voor klanten als Rails, Coca Cola en Golden Earring. Zijn eerdere werk was figuratief, sterk geworteld in de popcultuur. Popiconen en straatcultuur waren belangrijke inspiratiebronnen. De karakteristieken van deze elementen is Bode steeds verder gaan uitvergroten, waardoor zijn kunstwerken steeds monumentaler en abstracter zijn geworden. In zijn meest recente werk spelen de grote schilders uit de 20e eeuw spelen in toenemende mate een rol. Zo is er een beeldtaal ontstaan van harde, geometrische vormen, waar weinig ruimte is voor twijfel. Het is een wereld van kracht en vitaliteit.

Bode’s werk is getoond in o.a. de Kunsthal, MAMA Showroom, P3 in Londen, La Luz De Jesus galerie in Los Angeles, en de Biënnale van Dakar in Senegal. Voor het Rotterdam 2007: City Of Architecture maakte hij op een een schildering van 3500m2 op het marktplein aan de Binnenrotte. Luuk Bode vormde met Hans van Bentem, Boris van Berkum en Pepijn van den Nieuwendijk het collectief ‘de Artoonisten’. Zij maakten het Marten Toondermonument aan de Blaak in Rotterdam.

KLIK HIER VOOR ALLE KUNSTWERKEN VAN LUUK BODE