PEPIJN VAN DEN NIEUWENDIJK

PEPIJN VAN DEN NIEUWENDIJK

SONY DSC

Pepijn van den Nieuwendijk | Keramiek, tekeningen & schilderijen

In China leerde hij tijdens meerdere residenties de kneepjes van het keramische vak kennen. Zo onderzocht hij de oorsprong van het Delfts blauw in onder andere Jingdezhen en drong hij daar tot de kern van deze eeuwenoude techniek.
In zijn surrealistische keramische beelden en olieverfschilderijen neemt Pepijn van den Nieuwendijk ons mee in zijn sprookjesachtige wereld. Wie dichterbij kijkt ziet hoezeer het vakmanschap er vanaf druipt. Het werk van van den Nieuwendijk is speels en kleurrijk, maar nooit simpel. In Pepijns schilderijen en beelden is duidelijk een historische en kunsthistorische achtergrond te zien. Sprookjes, oude verhalen, historische feiten en mythologie komen steeds weer terug.

Tijd speelt bij Pepijns werk een grote rol. Veel van zijn werk is gedetailleerd, en vergt letterlijk veel tijd. Het keramische werk kost veel tijd om te maken in verband met het testen, de droogtijden en het bakken. Zijn reizen naar China, de lange vliegreis, tijdsverschillen,
jetlags, contacten vanuit Nederland met Chinese fabrieken en vrienden die zo’n 6 uur in de toekomst leven geven hem soms het gevoel een tijdreiziger te zijn.

KLIK HIER VOOR ALLE KUNSTWERKEN VAN PEPIJN VAN DEN NIEUWENDIJK